top of page

Overbevist om, at din fremtid er ødelagt på grund af en dårlig karakter?

lille Front_bookcover_SL NY GUL.png
lille Front_stable_bookcover_SL NY GUL.png
Lille Portraet_2022-03-02_HannahJohanne_0078.png

SNOEDE LEVEVEJE

af Hannah Lund og Johanne Havshøj

 

fortæller gennem interviews med 19 interessante

og mere og mindre kendte mennesker, at vejen til

et lykkeligt, sjovt og succesrigt arbejdsliv – uanset branche – sjældent er opnået ved at gå én lige vej mod ét mål.

 

Slip karakterræset, slip præstationsangsten, slip fremtidsangsten. Læs bogen, og find ud af, at dét, der gør dig glad, kan blive et fantastisk arbejdsliv.

 

Bogen her er til dig, der – uanset alder – står klar til at vælge uddannelse eller skifte job. Til dig, der har fået ondt i maven over en dårlig karakter. Til dig, der i 50erne, lidt skræmt, har lyst til at sadle om. Til forældre, lærere og studievejledere – til alle.

AF HANNAH LUND OG JOHANNE HAVSHØJ

Johanne Havshøj fotograferet af Lasse Wind, Artvaerk
Hannah Lund fotograferet af Lasse Wind, Artvaerk

JOHANNE HAVSHØJ

25 år og boende med min kæreste på Nørrebro. Min interesse for uddannelsesområdet begyndte, da jeg i gymnasietiden havde fået opbygget en tilpas stor vrede til uddannelsessystemets ensidige resultatfokus. En vrede, der først resulterede i 3 sabbatår i ren protest mod konkurrencestaten – og senere en bachelorgrad i uddannelsesvidenskab fra Aarhus Universitetet. Lidt mindre vred, men stadig vældig passioneret omkring samfundsvidenskab, ser jeg frem mod endnu 2 år på skolebænken, som kandidatstuderende på Politisk Kommunikation og Ledelse ved CBS. De fleste fritids- og studiejobs jeg har haft i tidens løb, har mest af alt bidraget med en idé om, hvad jeg i hvert fald ikke vil arbejde med senere i livet – en ganske værdifuld læring. Hvad jeg også har lært gennem de snoninger, mine veje har taget er, at dét at formidle og skrive gør mig glad helt ind i knoglemarven. Det er en interesse, som jeg for alvor begyndte at udfolde tilbage i gymnasietiden, hvor en fantastisk dansklærers ris, ros og entusiasme inspirerede mig og hjalp mig på vej. Heldigvis findes de slags lærere stadig – også i konkurrencestatens uddannelsessystem.

HANNAH LUND

55 år, godt gift med Mikkel Jønsson i 35 år, og med 2 børn i den uddannelsessøgende alder – vi bor alle i Espergærde. Min snoede levevej startede som barn med en kombi af dansk folkeskole og international skole, efterfulgt af en mådelig mat-fys studenter-eksamen. Mit første job var at oversætte styre-systemer hos IBM, mens jeg læste HA. Jeg fortsatte i IT-branchen hos bl.a. Navision Software – med marketing, PR, HR og virksomhedskultur – og læste HD 2. del i Afsætning (som jeg aldrig gjorde færdig), læste NLP … og fik børn. Mens jeg var gravid, uddannede jeg mig om aftenen til astrolog, og det skulle jeg IKKE. Så jeg arbejdede på PR-bureauer med hhv. kompleks teknologi og livsstil, mode og alkohol. Derefter blev jeg selvstændig, udelukkende for at børnene slap for at blive stuvet i institution (der var heller ikke fede forhold dengang) og startede et smykkefirma, som gik rædsomt. Det var jeg dårlig til – men god til at være freelance marketing og PR-chef. Det kørte derudaf, så jeg tog mig sammen, brugte aftenerne på at skrive en kogebog, fik bogkontrakt og rev den i stykker, startede mit eget forlag, og her udgav og redigerede jeg min egen prisbelønnede kogebog samt alle Mikkels forrygende bøger. Jeg blogger om og anmelder mad og drikke, er fast videokommentator på Aftenshowet, og har lavet en podcast-serie om restaurationsbranchen indefra.   

Bøger
Henning_elsker_at_få_smæk_Forside.jpg

Det originale danske landkøkken - et underholdende indblik i maden, som den blev lavet på landet for 100 år siden. Glæd dig til historisk dansk madglæde og historier om livet i køkkenet og på landet dengang.

"Jette havde ellers håbet på lidt ferieromantik ... hvilket hun da heldigvis fik i feriens sidste uge, hvor Uwe og hans blinde kone Hildegard havde lejet nabohuset."

Best in world World Cookbook Awards logo

"Når man selv har haft sidespring, er det så OK
at blive rasende...?"

Er det OK at blive rasende over sin mands sidespring ... som han dog ikke ved noget om? Eller gør han måske alligevel? Og er det så bedst at lade som ingenting? Kan man blive sammen, når man nu ved ægtemanden har været utro? Og hvordan har man det med, at det ovenikøbet er med én, som er meget yngre og mere veltrimmet end én selv?

 

Maria er gift med Jakob og bliver ufrivilligt fanget i et trekantsdrama, der truer med at løfte sløret for hendes mest private hemmeligheder og ødelægge hendes ægteskab. Med hjælp fra sine let utilregnelige venner Nikolaj og Helene forsøger Maria at navigere sig vej uden om fælder og landminer...

 

OM
TREKANT

... en roman, hvor det ikke er, som
det plejer, og grænserne flyttes. Helst over et blændende glas vin

Om 1900 til Bords

OM
1900 TIL BORDS


Det originale danske landkøkken til hverdag og fest - mine formødres opskrifter fra 1902 til 1970

Ribs- og hindbærsyltetøj på nybagte boller. Hjem til velanrettet frokost. Lagkager til kaffen – hver dag. Kampen om den bedste leverpostej. Festmiddage med romfromage. Duften af natmad, når du kommer sent hjem. Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord. Det stod i Odense – men det kunne faktisk have stået hvor som helst i kongeriget.

 

Det var dansk mad, fra før vi helt havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier. Lavet af kvinder, som blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet også var glade. Kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab – og en af Danmarks første kvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner med hverdagsmenuer. Også under 2. verdenskrig.

 

Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Plus en hel masse andre, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog – og min farmors. Et samlet tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970.

 

Velkommen til  min families danske landkøkken

Forfatterne & forlagsdirektørerne

HANNAH LUND

Hannah Lund, forfatter til kogebogen 1900 Til Bords om originalt dansk landkøkken på Bloody Amateurs

Jeg lovede højtideligt min farmor – ved kisten til hendes begravelse – at jeg ville redigere og udgive opskriftsbøgerne. Det er 17 år siden … og så kom hverdagen i vejen. Som så mange andre løfter, der er 100% alvorligt ment lige i det stålsatte øjeblik, det bliver afgivet, så blev det naturligvis skubbet til side. Til fordel for fastelavnstøj, der skulle sys i sidste øjeblik. Kattebræk på det nye tæppe. Forældreintra. Helt almindeligt smør-på-brødet arbejde. Fallerede fitnessmedlemskabs-planer.
Jeg er jo, som folk er flest. Der er selvfølgelig altid lidt variationer, men jeg har 2 teenagebørn og er gift med en fantastisk mand, der får mig til at grine meget tit. Højtelskede og dagligt småirriterende er de, alle 3. Har også titel af Direktør i min egen full-service marketingvirksomhed. Der tæller 1 medarbejder i alt. Egentlig er jeg helt glad for mit liv. Så, ud over det nagende løfte (men hun er jo død, ærlig talt) - hvorfor finder jeg så på at dykke ned i opskrifterne, rode i slægtsbøger, snakke med de gamle i familien for at finde historier?

Tja, alle, der har kendt mig i mere end en måneds tid, ved, at jeg snakker om mad konstant. Kun afbrudt af bedrevidende og belærende kommentarer, og mange af dem handler om historie under en eller anden form. Hvordan, hvis blot de kendte deres historie, så ville de i langt højere grad forstå tingene på den rigtige måde (den måde, jeg anskuer dem på, selvfølgelig).

Mageligt boret ned i lænestolen, klar til at slå hjernen fra til en serie, jeg allerede har set 3 gange før på Netflix – der har jeg siddet om aftenen i mange måneder. Uden at realisere en eneste drøm og mere mainstream, end jeg overhovedet har lyst til at indrømme. Indtil jeg besluttede mig for at gøre noget andet. At faktisk få skrevet alle de håndskrevne opskrifter rent fra de 3 bøger. Og fortælle historien, bare i små fordøjelige bidder, om kvinder og mad. Her i Danmark. For 100 år siden. At forene mine passioner – mad, og at belære fortælle en historie – det er sindssygt tilfredsstillende. Føles næsten lige så godt som at få ret. Især, hvis du læser bogen, og laver bare én af retterne.

MIKKEL JØNSSON

Mikkel Jønsson, forfatter til chick-lit romanen Udspring, medejer af Bloody Amateurs

er tekstforfatter og kreativ direktør på et københavnsk reklamebureau. Han har udviklet kampagner til det meste af verden og vundet en lang række internationale priser - også nogen som ingen rigtigt har hørt om. Mikkel er oprindeligt bankuddannet, men flygtede til Politikens Hus, hvor han efter

lange år med HD-studier, økonomistyring og marketingprojekter sprang videre til reklamebranchen for dér at sælge det sidste af sin sjæl og værdighed. Scorede i 1986 milevidt over evne, da han til alles måben blev kærester med Hannah - storesøster til klassens smukkeste pige. Parret er i dag gift og har to teenagebørn. Udspring er hans debut som skønlitterær forfatter - og han har skrevet løs lige siden. 

Foredrag

Hvad vil I gerne høre om?

 

Skriv eller ring til os for at høre om foredrag med Hannah Lund eller foredrag med Mikkel Jønsson.

Forfatterne
Foredrag og events

Kontakt

orange_cirkel.png

BLOODY AMATEURS

ROLIGHEDS ALLÉ 32, 3060 ESPERGÆRDE

Tlf: 22 16 65 69
Mail: hannah@bloodyamateurs.dk

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle
  • LinkedIn - Hvid Circle
Contact
bottom of page